Senang je pecahkan kunci mangga guna spanar


Hangpa ingat dah kunci mangga dekat pintu grill, dekat pagar, dekat motor tu dah selamatlah tu? Continue reading “Senang je pecahkan kunci mangga guna spanar”

Power Rangers 2017 Movie. Best ke?

Kalau dulu masa zaman kanak-kanak riang 1990-an, Power Rangers ni la yang dihadap oleh Bang Mat serta kanak-kanak lain pada zaman itu ketika hari senja hujung minggu. Continue reading “Power Rangers 2017 Movie. Best ke?”

Mamat Jepun ni terkejut ada orang Malaysia tak reti cakap Melayu


SHAH ALAM, 8 Feb — Kagum dengan kepelbagaian kaum dan agama di Malaysia, seorang pelajar Jepun terkejut apabila menjumpai warganya tidak pandai berbicara dalam Melayu. Continue reading “Mamat Jepun ni terkejut ada orang Malaysia tak reti cakap Melayu”

OSCILLOT : Pagar anti kucing

Korang ada masalah dengan kucing liar yang masuk kawasan pagar rumah korang? Continue reading “OSCILLOT : Pagar anti kucing”

Sabo je lah dapat awek camni


Sabo je lah dapat awek camni

Respek! Pelajar Sekolah Ini Berjaya Tiru Sepakan Faiz Subri

Tendangan yg cantik harap dak2 ni ada potensi tp title kasi tuka “berjaya tiru” kpd “hampir sama”

Review Filem Kung Fu Yoga

Kemarin Bang Mat pi tengok wayang dengan member. Dah lama katanya tak tengok wayang dekat wayang. Continue reading “Review Filem Kung Fu Yoga”

Pengakuan Fattah Amin & Neelofa dan Tok Kadi #lofattah

Pagi tadi Bang Mat bangun tido, terus bukak YouTube, nampak video ni.
Tapi, BM takleh nak komen apa pasal BM tak amik port sangat pasal #lofattah ni. Continue reading “Pengakuan Fattah Amin & Neelofa dan Tok Kadi #lofattah”

Malique ft Dayang Nurfaizah – Pejamkan Mata ( Cover by Alep ft Eriqarose )

Yess! sememangnya karya baru Malique ini sentiasa terngiang ngiang di radio tempatan, telinga Bang Mat dan telinga-telinga rakyat Malaysia sekarang. Continue reading “Malique ft Dayang Nurfaizah – Pejamkan Mata ( Cover by Alep ft Eriqarose )”

Medley 12 LAGU FINALIS AJL31 DJ Hot FM & Kool FM

Sejujurnya selepas Bang Mat dengar medley ini, Bang Mat rasa semua lagu finalist AJL31 telah menjadi sedap termasuk lagu Aiman Tino dan Suhaimi Sufian! Continue reading “Medley 12 LAGU FINALIS AJL31 DJ Hot FM & Kool FM”